"Τα όνειρα πρέπει να είναι πάντα γλυκά"

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Veggie cake


Επιστρέψαμε λοιπόν.......
Μετά από διάφορα θεματάκια που προέκυψαν, υγείας και όχι μόνο, επιστρέφουμε δυναμικά με νέες γλυκές δημιουργίες...

Λαχταριστό και ζουμερό αυτό το κέικ, χωρίς αυγά και γάλα, περιχυμένο με ζεστό γλάσο σοκολάτας!!

Σας δίνω τη συνταγή

Υλικά
3/4 κούπας καλαμποκέλαιο
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα κρύο νερό
3 κουταλιές ξίδι
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 βανίλια
2 κουταλάκια σόδα
1/3 κούπας κακάο

για αραιό γλάσο
125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λευκή ή μαύρη
1 κούπα ζάχαρη άχνη
1/3 κούπα σιρόπι από κερασάκια μαρασκίνο

για παχύρευστο γλάσο
375 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λευκή ή μαύρη
1 1/2 κούπας φυτική κρέμα

Αλείψτε μια φόρμα για κέικ με καλαμποκέλαιο ή λίγη μαργαρίνη και πασπαλίστε τη με αλεύρι. Χτυπήστε στο μίξερ τη ζάχαρη με το λάδι, το νερό και το ξίδι, 1΄.
Ανακατέψτε σε μπολ το αλεύρι με το αλάτι, τη βανίλια, τη σόδα και το κακάο. Αδειάστε το μείγμα στο μπολ του μίξερ με τα υπόλοιπα υλικά και χτυπήστε για λίγο σε χαμηλή ταχύτητα, ίσα, ίσα να ανακατευτούν όλα τα υλικά. Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε το 1 ώρα στους 180 βαθμούς Κελσίου με αντιστάσεις.
Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε το 1 ώρα στους 180 βαθμούς Κελσίου με αντιστάσεις. Ετοιμάστε το γλάσο. λιώστε τη σοκολάτα κι ανακατέψτε τη με τη ζάχαρη και το σιρόπι για αραιό γυαλιστερό γλάσο.
Αν θέλετε παχύρευστο γλάσο, ζεστάνετε τη φυτική κρέμα, χωρίς να τη βράσετε. Κατεβάστε από τη φωτιά, προσθέστε τη σοκολάτα κι ανακατέψτε να λιώσει. Αφήστε το γλάσο να κρυώσει. Όσο κρυώνει, τόσο πήζει. Απλώστε το επάνω στο κέικ.

Η συνταγή είναι από το βιβλίο της Άλεξίας Αλεξιάδου "Νηστίσιμα και υγιεινά - Τόμος Β"

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε μέσα από την καρδιά μας την κα Αλεξία Αλεξιάδου, για την αμέριστη υποστήριξη και βοήθειά της σε αυτό που κάνουμε.

Σε επόμενη ανάρτηση η συνέχεια..


2 σχόλια:

ΕΛΕΝΑ είπε...

Μπορεί να είναι veggie, αλλά αυτό το γλάσο το κάνει σκέτο πειρασμό!
Καλώς όρισες και πάλι!

Sweet Dreams είπε...

Έλενα μου σ' ευχαριστούμε πολύ. Καλώς σας βρήκαμε!!

Δημοσίευση σχολίου