"Τα όνειρα πρέπει να είναι πάντα γλυκά"

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2011

Υγρό κέικ σοκολάτας...


Ένα λαχταριστό κέικ υγρό στο εσωτερικό του.......για τους λάτρεις της σοκολατένιας απόλαυσης!!!


Υλικά
70 γρ. βούτυρο
70 γρ. κουβερτούρα 70%
200 γρ. αμυγδαλόσκονη
2 ολόκληρα αυτά
6 κρόκοι αυγών
4 ασπράδια αυγών
180 γρ. ζάχαρη
40 γρ. κακάο
20 γρ. μαύρο ρούμι

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170-180 βαθμούς κελσίου. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την αμυγδαλόσκονη και το ρούμι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Χτυπάμε στο μίξερ τα ολόκληρα αυγά, τους κρόκους, τα 150 γρ. από τη ζάχαρη και το κακάο και μετά ενσωματώνουμε το μίγμα στη λιωμένη κουβερτούρα.
Έπειτα χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών με την υπόλοιπη ζάχαρη σε χαμηλή ταχύτητα έως ότου γίνουν μαρέγκα. Ρίχνουμε τη μαρέγκα σταδιακά στο μίγμα της σοκολάτας ανακατεύοντας απαλά. Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα τσέρκι ή ταψάκι διαμέτρου 24 εκ. και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά.
Βγάζουμε το κεικ από το φούρνο, το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε να κρυώσει.

Η συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου










2 σχόλια:

ΕΛΕΝΑ είπε...

Σοκολατένιος πειρασμός!
Υπέροχο φαίνεται!!

Αγγελικη Ν είπε...

Πού χάθηκες? Όλα καλά?

Δημοσίευση σχολίου