Υλικά
Για το σιρόπι
4 πορτοκάλια
220 γρ. ζάχαρη
Για το γλυκό
150 γρ. βούτυρο αγελάδος ή μαργαρίνη + 20 γρ. για τη φόρμα
220 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
1 βανίλια
150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
100 γρ. αμύγδαλα λευκά χτυπημένα στο μούλτι να γίνουν αμυγδαλόσκονη
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
Σιρόπι
Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τα πορτοκάλια (κρατάμε μόνο το πορτοκαλί μέρος της φλούδας).
Κόβουμε τις φλούδες σε μικρά μπαστουνάκια. Στύβουμε τα πορτοκάλια και κρατάμε 250 γρ. από το χυμό. Βάζουμε το χυμό, τις φλούδες και τη ζάχαρη να σιγοβράσουν για 5-6 λεπτά.
Γλυκό
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο βαθμούς. Λιώνουμε τα 150 γρ. βούτυρο. Χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα στο μίξερ με το σύρμα τη ζάχαρη και τα αυγά μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλεύρι, το λιωμένο βούτυρο, την αμυγδαλόσκονη και το ξύσμα πορτοκαλιού, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Αλείφουμε με βούτυρο μία φόρμα, αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε για 50 λεπτά. Ξεφορμάρουμε το γλυκό και το περιχύνουμε με το σιρόπι ζεστό και διακοσμούμε με τα μπαστουνάκια πορτοκαλιού.
Η συνταγή είναι της Ντίνας Νικολάου
6 σχόλια:
Ανάλαφρο κέικ και αρωματικό! Όπως πάντα πολύ ωραία η πρότασή σου!
Ωωωωωωω!!
Ευχαρίστως σερβίρομαι ένα κομμάτι από το "ζουμερό" για το καφεδάκι μου, που τώρα (απόφασισα επιτέλους να ξυπνήσω:P) πίνω!
Φιλάκια!
Αγγελική και Έλενα σας ευχαριστώ πολύ!!!
Πολλά φιλιά κορίτσια!!!
μοιαζει νάναι του ονείρου φιλενάδα !!!!!
Τέλειο, μόλις εχτές βράδυ έμαθα νέα σας,μπράβο σας πολύ όμορφα στημένα Σπύρος Λήμνος
Σπύρο σ' ευχαριστούμε πολύ!!
Δημοσίευση σχολίου