Και η συνταγή...
Υλικά
120 γρ. κουβερτούρα
110 γρ. βούτυρο
4 αυγά
150 γρ. ζάχαρη
60 γρ. αλεύρι
15 γρ. κακάο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι (προαιρετικό)
Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Ενσωματώνουμε στη λιωμένη κουβερτούρα με μία κουτάλα απαλά απαλά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και ανακατεύοντας το προσθέτουμε λίγο λίγο στο μίγμα. Τέλος προσθέτουμε, εάν θέλουμε, το ξύσμα από το πορτοκάλι.
Βάζουμε το μίγμα σ' ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι διαμέτρου 20 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για 15 -20 λεπτά.
Η συνταγή είναι του Στέλιου Παρλιάρου
6 σχόλια:
Σε οτιδήποτε έχει σοκολάτα δεν μπορώ να πω ποτέ όχι.
Σοκολατόπιτα.... αγαπημένη γεύση!!
Αχ Έλενα και εγώ το ίδιο πρόβλημα έχω, δεν μπορώ να αντισταθώ στη σοκολάτα με τίποτα!!!
Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ για τα σχόλια σου.
Aχ πόσο θέλω ένα κομμάτι ....
Καλό ΣΚ
Τέρααααας! Πέρασα να ευχηθώ καλή εβδομάδα φίλη μου κι εσύ πρωινιάτικα μου δείχνεις τέτοια..ΑΝΤΙΓΡΑΦΩΩΩΩΩΩ!!
Γιατί τα ωραία γλυκά να είναι τόσο παχυντικά? Προς το παρόν μόνο στα όνειρά μου...
Τέλεια η σοκολατοπιτα αυτή ......σίγουρα θα την δοκιμάσω!
Δημοσίευση σχολίου