"Τα όνειρα πρέπει να είναι πάντα γλυκά"

Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2011

Cheesecake...


Ας φύγουμε για λίγο από τη σοκολάτα και ας πάμε σε κάτι πιο ελαφρύ.......
Τραγανή βάση μπισκότου με τυρί κρέμα, καλυμμένη με λεπτό στρώμα λαχταριστής μαρμελάδας που όταν κόβεις το κομμάτι τρέχει....

Υλικά

Για τη βάση
250 γρ. μπισκότα digestive
125 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για την κρέμα
600 γρ. τυρί κρέμα
60 γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

και μαρμελάδα της αρεσκείας μας.

Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και ανακατεύουμε με το βούτυρο. Βάζουμε το μίγμα σ' ένα ταψάκι διαμέτρου 20 εκ. και το πιέζουμε καλά μ' ένα κουτάλι σε όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
Ανακατεύουμε για λίγο το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη και μετά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Την απλώνουμε πάνω στο μίγμα μπισκότου και  ισιώνουμε την επιφάνεια με μία σπάτουλα.  Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα και μετά απλώνουμε ότι μαρμελάδα μας αρέσει. (εμείς βάλαμε φράουλα.....!!!)

Η συνταγή είναι του Στέλιου Παρλιάρου



3 σχόλια:

Αγγελικη Ν είπε...

Πολύ όμορφο το Cheesecake!!! Κλείνει πολύ δροσερά ένα γεύμα ή συμπληρώνει απολαυστικά ένα τσάι ή καφέ!
Και εγώ κάπως έτσι το φτιάχνω. Μόνο που δεν βάζω μαρμελάδα, αλλά (δεμένο ελαφρά)βύσσινο κομπόστα, γιατί μου αρέσει ακόμα λιγότερο γλυκό το συνολικό αποτέλεσμα.

ΕΛΕΝΑ είπε...

Τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται, cheese cake έφτιαξα χθες κι εγώ, αντί για κρέμα γάλακτος βάζω ένα ζαχαρούχο!
Τι όμορφα που σου πέτυχε!!

Sweet Dreams είπε...

Αγγελική και Έλενα σας ευχαριστώ πολύ!!!
Θα το δοκιμάσω και με τις δικές σας παραλλαγές και θα σας πω πως έγινε. (αν και είμαι σίγουρη ότι θα γίνει τέλειο!!!)

Δημοσίευση σχολίου