"Τα όνειρα πρέπει να είναι πάντα γλυκά"

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Macarons!!


Γλυκάκι μικρό, λαχταριστό με μεταξένια υφή που μπορείς να το απολαύσεις σε πολλούς συνδυασμούς γεύσεων και χρωμάτων!! Ιδανικό να τα κλείσεις σ' ένα κουτάκι και να τα προσφέρεις ως δώρο!!

Υλικά
8 ασπράδια σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. αμυγδαλόψιχα
350 γρ. ζάχαρη άχνη
150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη διπλοαλεσμένη
1 πρέζα αλάτι
χρώματα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση
Βάζουμε την αμυγδαλόψιχα και την ζάχαρη άχνη στο multi και τα αλέθουμε πολύ καλά. Τα κοσκινίζουμε με σίτα μέσα σ' ένα μεγάλο μπωλ. Επίσης αλέθουμε πολύ καλά στο multi και την κρυσταλλική ζάχαρη ξεχωριστά.

Στο μπωλ του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι και μετά από λίγο αφού αρχίσει να σχηματίζεται η μαρέγκα ρίχνουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη και το χρώμα ζαχαροπλαστικής που επιθυμείτε. Χτυπάμε την μαρέγκα μέχρι να δούμε ότι "στέκεται" και έγινε γυαλιστερή.

Ρίχνουμε την μαρέγκα στο μπωλ με την αμυγδαλόψιχα και την ζάχαρη άχνη. Με απαλές κινήσεις ανακατεύουμε μέχρι να ενοποιηθεί το μείγμα.

Το βάζουμε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και σε αντικολλητικό χαρτί βγάζουμε macarons περίπου 5 εκ. διάμετρο. (Συνήθως όσο πιο μικρά τα κάνουμε τόσο πιο νόστιμα θα γίνουν. Για μένα ιδανικά είναι στο μέγεθος μπουκιάς!!)  Τα αφήνουμε 20 λεπτά να ξεκουραστούν.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 140o στον αέρα. Ψήνουμε για 15 λεπτά. Μετά το πρώτο πεντάλεπτο ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου για να φύγει ο ατμός. Θα πρέπει η κάτω πλευρά του macaron να είναι μαλακή. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και μετά τα γεμίζουμε με ότι μαρμελάδα ή κρέμα θέλουμε. Εγώ αυτά τα γέμισα με μαρμελάδα βατόμουρο.

Καλή επιτυχία!!

Σας παραθέτω μερικές φωτογραφίες με macarons από το αγαπημένο κατάστημα LADUREE στο Παρίσι για να πάρετε ιδέες για συνδυασμούς χρωμάτων και γεύσεων!!



Η συνταγή είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

8 σχόλια:

ΕΛΕΝΑ είπε...

Μacarons αγαπημένα!
Τέλεια και για δωράκι αλλά και για να τα απολαύσουμε εμείς οι ίδιοι!
Τρελαίνομαι να τα βλέπω σε διάφορα χρώματα!
Φιλιά!

Sweet Dreams είπε...

Γλυκιά μου Έλενα φιλιά και από εμένα!!

Beauty Follower είπε...

Αχ κολαστηκα βραδιατικο!

Tante Kiki είπε...

Υπέροχα τα μακαρονς σου...και συνεψώς λέω οτι θα κάνω κι όλο κάτι γϊνεται. Κατσγράφεται η συντσγή γιατί τα θέλωωωωω. Σου έγιναν υπέροχα! Γεια στα χέρια σου!! :)))
Καλή σου μέρα!

Tante Kiki είπε...

Υπέροχα τα μακαρονς σου...και συνεψώς λέω οτι θα κάνω κι όλο κάτι γϊνεται. Κατσγράφεται η συντσγή γιατί τα θέλωωωωω. Σου έγιναν υπέροχα! Γεια στα χέρια σου!! :)))
Καλή σου μέρα!

Sweet Dreams είπε...

Ευχαριστώ πολύ!! Να είστε καλά!!

Georgina είπε...

Εχω κάνει κάποιες συνατγές της Μπαρμπαρίγου, αλλά αν δεν ήξερα βασικά πράγμτα θα ε΄χαν αποτύχει. Στα σχόλιά της σε διάφορα σάιτ με συνταγές δικές της, γίνεται ο μαύρος χαμός! Παραλείπει βασικές πληροφορίες για επιτυχημένο αποτέλεσμα. Από ό,τι βλέπω σου βγήκαν καλά τα μάκαρουνς και θα το δοκιμάσω κι εγώ ξανά το γλυκό αυτό. Σε μια πρώτη απόπειρα με συνταγή γαλλική που είχα βρει, μου είχαν βγει σαν μπλε βότσαλα! Τα είχα γεμίσει με νουτέλα όμως και ήταν νόστιμα. Αλλά από εφανιση ήτνα για κλάματα! Καλώς βρεθήκαμε!

Sweet Dreams είπε...

Καλώς βρεθήκαμε Georgina!!

Δημοσίευση σχολίου