"Τα όνειρα πρέπει να είναι πάντα γλυκά"

Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011

Τούρτα με λεμόνι και μπισκότα


Ένα εύκολο ελαφρύ γλυκάκι με γεύση λεμονιού και βάση από μπισκότα, ιδανικό μετά το γεύμα!!!
 
Υλικά:
1 κουτί γάλα εβαπορέ
225 γρ. νερό
20 γρ.ζελατίνη σε φύλλα (4 φύλλα των 5 γρ. ή περισσότερα μικρότερα)
25 γρ χυμός λεμονιού
100 γρ. ζάχαρη
½  κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
100 γρ. μπισκότα πτι μπερ
50 γρ αμύγδαλα ανάλατα καβουρδισμένα ή φυστίκια Αιγίνης άψητα, τριμένα.
 
Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα στην κατάψυξη για μία ώρα. Όσο παγώνει το γάλα συνεχίζουμε τη διαδικασία για το γλυκό: Καλύπτουμε με μεμβράνη ένα στρογγυλό ταψί ή ρηχό μπωλ διαμέτρου 18 εκατ. ώστε να ξεφορμάρουμε ευκολότερα το γλυκό στο τέλος.
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με τα φύλλα ζελατίνης και τα αφήνουμε για λίγο να μαλακώσουν. Μετά  προσθέτουμε στις ζελατίνες το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε όλα μαζί στη φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη.
Προσθέτουμε το ξύσμα, ανακατεύουμε, μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπώλ και το βάζουμε στο ψυγείο να πήξει λίγο για 30 λεπτά.
Βγάζουμε το γάλα από την κατάψυξη και το χτυπάμε στο μίξερ, στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει και να πήξει.
Βγάζουμε το ζελέ λεμονιού από το ψυγείο και το ενώνουμε με το γάλα, ανακετεύοντας απαλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής. Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί με τη μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεί, τουλάχιστον 2 ώρες.  Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, στρώνουμε στα μπισκότα σε όλη την επιφάνεια και αναποδογυρίζουμε το γλυκό σε μια πιατέλα. Πασπαλίζουμε με τους ξηρούς καρπούς και, αν θέλουμε γαρνίρουμε με ροδέλες λεμονιού.

Η συνταγή είναι του Γρηγόρη Γαστεράτου

4 σχόλια:

ΕΛΕΝΑ είπε...

Οπου λεμονογλυκάκι, έρχομαι πρώτη!!!
Υπέροχο και πολύ πρωτότυπο!

Tante Kiki είπε...

Υπέροχο γλυκό. Λατρεύω τα γλυκά με λεμόνι γιατί είναι όλο δροσιά και άρωμα!!!!!!!

Sweet Dreams είπε...

Έλενα και Tante Kiki ευχαριστούμε πολύ!!

Φιλιά πολλά!!!

Making Sweets είπε...

Γλυκειά αρχή κορίτσια!!!

Δημοσίευση σχολίου