Τι πιο ωραίο από το να είσαι σπίτι, έξω να βρέχει ή και να χιονίζει, να έχεις ανάψει τζάκι και να τρως ζεστούς ζεστούς λουκουμάδες περιχυμένους με μπόλικο μέλι και κανέλα...
Γλυκάκι εύκολο που σχεδόν όλοι ξέρουμε να φτιάχνουμε ..... αλλά σας δίνω και μια συνταγούλα.
Υλικά
480 γρ. ζεστό νερό
400 γρ. αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά
λίγο αλάτι
λάδι για το τηγάνισμα
Για το σιρόπι
500 γρ. μέλι
100 γρ. νερό
Διαλύυμε στο ζεστό νερό τη μαγιά και το αλάτι.
Ρίχνουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε καλά να γίνει λείος χυλός και το αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.
Βάζουμε το λάδι σε βαθιά κατσαρόλα να κάψει και βρέχοντας ένα κουτάλι παίρνουμε κουταλιές από το χυλό και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Όταν τους βγάζουμε τους ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί για να "τραβήξει" το πολύ λάδι.
Για να ετοιμάσουμε το σιρόπι, βράζουμε το νερό με το μέλι, αφαιρούμε τον αφρό και περιχύνουμε τους λουκουμάδες.
Πασπαλίζουμε με κανέλα και είναι έτοιμοι.....
Η συνταγή είναι από το βιβλίο "Οι συνταγές της Νοικοκυράς" της Αναστασίας Λαγγα.
5 σχόλια:
Φανταστικοι,τρεχουν τα σαλια μου,μια μεριδα παρακαλω πολυ και γρηγορα...καλη σου μερα!!!
Τρελαινόμαστε οικογενειακώς για λουκουμάδες ειδικά με μια μπάλα παγωτό βανίλια από πάνω και μπόλικη κανελίτσα!!!
Καλορίζικο το μπλόγκ σου και καλά μαγειρέματα!!!!
Πω πωωω λαχταριστοί που δείχνουν!!
Με μπόλικη κανελίτσα και μελάκι.... απλά σούπερ!!!
Ωραία συνταγή! Ευχαριστώ!
Το πιο βολικό τηγάνι για λουκουμάδες που έχω βρει είναι το γουόκ!!! Επειδή είναι βαθύ και στενεύει προς τα κάτω μπορείς με λίγο λάδι να τηγανίσεις και να μη λερώσεις όλη την κουζίνα!
τρεχουν τα σαλια μου...
Δημοσίευση σχολίου