"Τα όνειρα πρέπει να είναι πάντα γλυκά"

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Πάβλοβα...


Πηγαίνοντας το Σάββατο για ψώνια και περνώντας από το μανάβη είδα ότι είχε φράουλες!! Αντιστάθηκα αρκετά για να μη τις πάρω, επειδή είναι εκτός εποχής, αλλά τελικά όπως καταλάβατε δεν τα κατάφερα.

Έτσι λοιπόν αποφάσισα να φτιάξω πάβλοβα....μες στο καταχείμωνο!!!

Και να η συνταγή...

Υλικά
Για τη μαρέγκα
120 γρ. ασπράδια αυγών
(από 4 μεσαία αυγά)
10 γρ. κορν φλάουρ
150 γρ. λευκή ζάχαρη
70 γρ. καστανή ζάχαρη

Για τη σος
300 γρ. φράουλες πολτοποιημένες
50 γρ. ζάχαρη

Για τη γέμιση
250 ml κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
300 γρ. φράουλες

Διαδικασία
Μαρέγκα
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα στο μίξερ τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε σιγά σιγά τη λευκή ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα. Στη συνέχεια προσθέτουμε με τον ίδιο τρόπο την καστανή ζάχαρη και χτυπάμε έως ότου η μαρέγκα γίνει πολύ σφιχτή (όταν ανασηκώνουμε το σύρμα του μίξερ πρέπει να δημιουργούνται "μύτες").
Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το κορν φλαουρ ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα.
Απλώνουμε τη μαρέγκα σε λαδόκολλα σχηματίζοντας ένα δίσκο 20 εκ. Την ψήνουμε στο φούρνο για 2 ώρες και την αφήνουμε να κρυώσει.
Σος
Βράζουμε τον πολτό φράουλας μαζί με τη ζάχαρη για 2 λεπτά, από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός, σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.
Γέμιση
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγύ. Στρώνουμε τη σαντιγύ πάνω στο δίσκο μαρέγκας, βάζουμε επάνω τις φράουλες κομμένες στα τέσσερα και περιχύνουμε με τη σος. Σερβίρεται αμέσως και καλό είναι να καταναλωθεί μέσα στην ίδια μέρα. (αύτό είναι το πιο εύκολο...)

Η συνταγή είναι του Στέλιου Παρλιάρου.

5 σχόλια:

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Καλημέρα φίλη μου..μια κρύα μέρα σουλατσάρω στο διαδύκτιο και ανακαλύπτω ένα γλυκό που λατρεύω μα που δεν τα καταφέρνω να φτιάξω καλά γιατί...δεν τα πάω καλά με τν μαρέγκα να πάρει η ευχή. Στείλε λοιπόν ένα κομματάκι για πρωινό ..δεν θα πω όχι!!

manousina είπε...

Καλημέρα και καλώς ήρθες στην μπλογκογειτονιά μας.
Κανείς δεν αντιστέκεται σε τέτοιο γλυκάκι!!!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη στο blog μας και τα ευγενικά σου λόγια!!
Καλή αρχή ευχόμαστε από καρδιάς!
Περιμένουμε και την συνέχεια, που θα είναι σίγουρα πολύ "νόστιμη" αν κρίνω από το λαχταριστό σημερινό γλυκάκι!!

Αγγελικη Ν είπε...

Τα όνειρα είναι σαν την Παύλοβα που έφτιαξες! Καλή αρχή και καλή συνέχεια!

Asteri (Maria) είπε...

Μου αρέσει τρελά!!!!!!

Δημοσίευση σχολίου